Sukkerspinn

mandag, juli 10, 2006

Sommerluksus

Javel..
Så koselig å se deg!
Står te?
Hvor lenge har du vært hjemme?
Hva har du gjort i år?
Hva skal du til neste år?
Så du jobber i sommer?
Ok, hvor da?
Skal du jobbe mye?
Jo, men er ikke pengan greie å ha?
Og, ellers?

Å komme hjem, møte folk og se de du ikke har prata med på ei stund er egentlig veldig koselig! Det blir klemmer, mange klemmer, strålende smil og ekstatisk gjennsynsglede! I det hele tatt er det noe av det beste med å komme tilbake, og noe en gleder seg til når en ikke er hjemme! Hvem har vel ikke fantasert litt når hjemlengselen har stått på som værst om hvordan en skal komme hjem, støte på en gammel venn helt tilfeldig og få en god klem bare fordi at hjemme, ja det er hjemme og der kjenner man masse folk? Kanskje er det jeg som er rar, men må innrømme jeg har tenkt tanken ja..

MEN, så kommer problemet.. Eller kanskje "luksusproblemet" er mer presist! Det er faktisk en grense for hvor mange slike tilfeldige samtaler man orker! Det er jo alltid det samme jo! Og det er jo ikke så rart.. Er jo det man lurer på liksom! Det er jo dumt å klage over å ha mange å prate med, men jeg må likevel innrømme at jeg begynner å bli smålei av å svare på disse standardspørsmålene! Jeg må vel kanskje bare innrømme for all verden at jeg ikke er spesielt utholdende når det kommer til stykke..

Jeg har vudert flere løsninger.. Kanskje skal jeg trykke ei t-skjorte der jeg har skrevet opp alt sammen så kan jeg bare høre etter hva den andre har å si (for det blir jeg ikke egentlig lei av..)? En annen mulighet var å dele ut et visitkort, nesten en liten brosjyre, hvor all informasjonen var listet opp! En annen ting jeg har vudert også er å rett og slett hoppe over disse rundene og heller begynne å fortelle om; hvordan har jeg det egentlig..? og spørre andre "dypere" spørsmål ;-) Jeg vet jammen ikke hva som er værst eller best!

Etter litt småfilosofering tror jeg likevel at det hele er ganske u-ungåelig.. Å ha disse "fem-min-samtalene" (som de populært blir kalt) er en like naturlig del av sommeren som sol, solkrem og sørland! De må til for å komme i riktig god sommerstemning - tross alt er det et luksusproblem! Og er det no vi kan li så er det litt luksus vi kan unne(/tåle) oss om sommeren når man har det veldig bra, kom hjem fra reise rundt i verden - cuba(studie i 3,5 mnd), USA, Australia, Thailand, Kambodsja og Vietnam for to uker siden, føler seg mye bedre fra den leie sykdommen man pådro seg i det store utland, skal til oslo i nykjøpt leilighet for å studere jus til høsten, skal jobbe en del, men med noen dager fri her og der, på Hansen & Co fra 19 juli som er topp både fordi jeg trives, og ja trenger pengene og ellers gleder seg veldig mye til sommeren bare fordi det sommer og livet er godt!

(Se det, nå slipper du å spørr!)

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hei.
Jeg heter Ane therese og er 8 år.
Jeg bor i Asker.
Du har et fint navn og en fin side.
Hilsen Ane therese!

8:23 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home